Algemeen

De stichting VGSport Zwolle is in 1974 opgericht. Ons doel is mensen die een verstandelijke beperking hebben de gelegenheid bieden om te sporten. Want sporten is leuk, gezond en goed voor iedereen!

Onze medewerkers
We maken gebruik van professionele instructeurs voor al onze sporten en activiteiten. Onze instructeurs ontvangen een kleine vergoeding voor hun inzet. Ze worden ondersteund door vrijwillige begeleiders. Ook het bestuur bestaat volledig uit vrijwilligers.

Sponsoren
Gelukkig zijn er (Zwolse) ondernemers die onze leden een warm hart toedragen. Op dit moment zijn Profile Gait Rigter, HekonValentijn, Ricoh document center, Glasbedrijf de Jonge en Zn., DLH Ontwikkeling, PBN Music & Events, Rabobank en Yourhosting onze sponsoren.

Partners
We werken nauw samen met Voetbalvereniging SVI, SportService Zwolle, Zwolsche Boys en Frion.

Ambassadeur
Onze ambassadeur is Harm Wolters. Hij is een groot idool van veel deelnemers. Tijdens veel van onze activiteiten zorgt hij met zijn (Zwolse) volksliedjes voor een gezellige sfeer.

Het geld
De kleine bijdrage die onze deelnemers betalen is niet kostendekkend. We maken gebruik van subsidie en sponsorgelden. Daarnaast zetten onze begeleiders en bestuursleden zich geheel vrijwillig in. Op die manier houden we de bijdrage die onze deelnemers betalen zo laag mogelijk.

Vrienden van VGSport Zwolle en de Club van Vijftig
Sponsoring en het binnenhalen van subsidiegelden is een aparte tak van sport. Om die zo goed mogelijk uit te voeren heeft een aantal mensen krachten gebundeld. Op die manier halen zij zoveel mogelijk geld binnen zodat de deelnemers van VGSport Zwolle kunnen blijven bewegen. De Club van Vijftig is een initiatief van Harm Wolters, de ambassadeur van onze vereniging. Op zijn vijftigste verjaardag heeft Harm de eerste aanzet tot de Club van Vijftig gegeven. Ondertussen hebben  enthousiast bedrijven zich gemeld om onze vereniging voor langere periode te ondersteunen voor minimaal 50 Euro. Iedereen, personen of bedrijven die ons financieel op langere termijn willen ondersteunen kan dit via de club van vijftig doen. In de Club van Vijftig wordt Harm bestuurlijk bijgestaan door Peter Vader en Martin Koekenberg. Meer weten? Mail naar: Vrienden van VGSport Zwolle

Doe je liever een eenmalige donatie, dan kan dat het beste rechtstreeks naar VGSport Zwolle overgemaakt worden: NL43RABO0387382070, tnv Stichting VGSport Zwolle.

Meedenken
VGSport Zwolle staat altijd open voor nieuwe ideeën en we blijven denken aan uitbreiding van activiteiten. We zijn ook goed op de hoogte van sportieve mogelijkheden buiten onze club. Denk aan G-Hockey, G-Voetbal, en dergelijke. Zoek je een activiteit of sport die wij niet hebben? Neem contact met ons op, dan zoeken we samen een oplossing.

Contact
mail: info@vgsportzwolle.nl
bel: 038 – 4533371